Susanna Pettersson – Yhdessä tekemällä – isosti ja kunnianhimoisesti!

Susanna Pettersson – Yhdessä tekemällä – isosti ja kunnianhimoisesti!
11.7.2016 Johtajuusareena

Susanna Pettersson, museonjohtaja Ateneumin taidemuseossa;

”Mielikuva museotyöstä kiinnittyy helposti hieman epämääräisiin ajatuksiin ajan verkkaisesta kulumisesta. Tosiasiassa kyseessä on täysimittainen palvelubisnes, jota täytyy myös johtaa sen mukaisesti. Kävijän kannalta tärkeintä on yksilöllisesti ehjä ja innostava museokokemus. Henkilökunnalla puolestaan tulee olla selkeä käsitys siitä, mitä tehdään, kenelle ja miksi.

Ateneumin taidemuseo avattiin yleisölle lokakuussa 1888. Ensimmäisen viikon aikana siellä vieraili 577 ihmistä, joka on noin puolet nykyisestä päiväkävijöiden määrästä. Kaikkiaan museokäyntejä kertyy vuodessa ohjelmistosta riippuen 300 000–400 000, siinä missä esimerkiksi Tukholman Moderna Museetissa kävi viime vuonna 515 000 ja National Galleryssa Lontoossa 5,9 miljoonaa museovierasta.

Ateneumin museopalvelut tarjoavat ihmisten vapaa-aikaan näyttelyitä ja tapahtumia. Suomen markkinoille tuotetaan kotimaisia ja kansainvälisiä kattauksia, jotka syventävät ymmärrystämme taiteesta. Vientinäyttelyiden ansiosta taas Suomen taide vahvistaa sijaansa kansainvälisillä areenoilla. Käynnissä olevat hankkeet ulottuvat Pohjoismaiden lisäksi Isoon-Britanniaan, Hollantiin, Ranskaan, Saksaan, Japaniin ja Yhdysvaltoihin.

Kaiken takana on valtava määrä tutkimusta ja uuden tiedon tuottamista sekä sinnikästä työtä kulttuuriperinnön rakentamiseksi tuleville sukupolville. Sen johtamista auttaa, kun muistaa muun muassa seuraavat seikat:

Työn merkitys. Kukoistamme, kun koemme työmme merkitykselliseksi. Tämä edellyttää kokonaisvaltaista ymmärrystä paitsi omasta työstä, organisaation yhteisestä suunnasta ja talouden tunnusluvuista, myös työn laajemmasta yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Pitää osata kertoa itse kullekin, kuinka juuri sinä autat museota saavuttamaan suurimmat, hulluimmat, villeimmät, parhaimmat tai tämän päivän kannalta tärkeimmät tavoitteet!

Osaaminen. Asiantuntemuksen ja osaamisen paras mahdollinen hyödyntäminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että oikeat tekijät saadaan oikeille paikoille. Ja sitä, että jokainen voi tehdä työtään ilman kyttääjää selkänsä takana. Samanaikaisesti omaksumme uusia asioita ja ajatuksia. Ateneumissa on tavoitteena, että jokainen tekee vähintään yhden päivän vuodessa asiakaspalvelua varsinaisesta työtehtävästään riippumatta. On tärkeää tajuta, kenelle tätä työtä tehdään.

Kiitos ja arvostus. Työyhteisö venyy vaikka mihin, kun työpaikalla vallitsee hyvä syke ja kiitoksen kulttuuri – ja kaikki ovat samalla viivalla työvuosien määrästä riippumatta. Yhdessä tekeminen, kokeminen ja iloitseminen liimaavat porukan yhteen. Erityisosaamista vaativien tehtävien kirjo on Ateneumissa suuri, jolloin positiivinen uteliaisuus toisten työtä kohtaan osoittaa arvostusta. Kiitos kannattaa sanoa ääneen, se tuntuu hyvältä molemmissa päissä.

Ideat! Vahva luottamuksen kulttuuri on paras maaperä ideoille. Ei ole huonoja ajatuksia. Sen sijaan on toisiaan ruokkivia ideoita, jotka voivat kasvaa mega-, täsmä- tai anarkisti-ideoiksi. Suomi ei kehity ”no toi ei nyt ainakaan onnistu” -asenteella. Viime syksyn suunnittelupäivän pidimme ilman powerpointteja tai alustuksia. Jokaisen piti tuoda mukanaan oma pää ja ainakin kolme ajatusta. Laskin etukäteen, että näin saisimme noin 70 idistä. Niitä tuli 120.

Konkretia. Hyvä fiilis ja ideoiminen eivät vielä sellaisenaan johda mihinkään. Jos pyydät jotain, ota koppi myös homman viemisestä eteenpäin. Muuten työhön osallistuneiden ihmisten aikaa, ajattelua ja energiaa käytetään väärin. Jotta uutta syntyisi, ideoita pitää saada kokeilla. Kaiken ei tarvitse onnistua, mutta nopeus ja uskallus ovat hyviä kirittäjiä.

Fokusointi. On tärkeää määritellä se, mitä teemme. Yhtä tärkeää on todeta, mitä me emme tee. Suuntaa hämärtävät oudot rönsyt saksitaan pois. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kokeilut eivät olisi mahdollisia silloin, kun ne tähtäävät ison kokonaistavoitteen saavuttamiseen.

Vastuu itsestä ja työyhteisöstä. Jokainen vastaa työyhteisön rakentamisesta. Ateneum on osallistunut Helsingin yliopiston TEKES-rahoitteiseen koulutus- ja tutkimushankkeeseen CoPassion, jonka ytimessä on myötätunnon ja myötäinnon merkitys työyhteisössä. Olemme oppineet paljon tunteiden manageroinnista: ymmärrys lisääntyy, pinna pitenee, vastuu itsestä kasvaa ja kyky kuunnella muita muuttaa koko tunneilmastoa. Uskomattoman hieno kokemus.

Läsnäolo. Tärkeintä, mitä toiselle ihmiselle voi antaa, on läsnäolo. Välittää, ymmärtää ja kuunnella. Älä räplää kännykkää, pädiä, konetta, pengo papereita, tongi laukkua, pälyile kelloa, huokaile, vedä otsaa kurttuun, valita kuinka kamala kiire sinulla on… vaan keskity ihmiseen, jonka kanssa olet! Näin kunnioitat myös hänen aikaansa.

Nauru. Ihan parasta ihmisiä yhdistävää iloenergiaa.

Iso kuva ja kunnianhimo! Kun pelimerkit ovat kohdallaan, ei kannata tavoitella keskinkertaista. Ja kun tiimi voi hyvin, tulokset ovat huippuja!

*

Ateneumin taidemuseo kuuluu Kansallisgalleriaan yhdessä Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa.